Oman ajan tärkeys


Jokaiselle tekee hyvää joskus hengähtää ja olla omien ajatustensa kanssa. Tällähetkellä mun päässä soi celine dionin "all by myself" biisi, koska istun YKSIN himassa kynttilän (ikean vanilja kynttilät!!) valossa ja kirjotan omia ajatuksiani tänne. Enemmän pitäis viettää aikaa ihan yksin, ihan vaa itteni kanssa, rentoutua, virkistyä. Oon huomannut miten vähälle se on jäänyt viimeaikoina, onko se pelko yksinäisyyden tunteesta vai vaan se etten yksinkertaisesti osaa sanoa ei. Kavereita on ihana nähdä, ne antaa voimaa tässä pimeässä marraskuussa, myös perhettä pitäisi nähdä, jotain tinder tyyppejä (ei tosin ole tärkeyslistan yläpäässä, sori guys haha), vanhoja työkavereita, vanhoja opiskelukavereita, sille ja tälle pitäisi muistaa soittaa, hoitaa vielä firman instagram, hitto mulla loppuu päivästä tunnit! Välillä mulla on sellainen "turha" olo, jos en töiden jälkeen keksi tekemistä tai nää jotain ihmistä. Mutta sitten taas oon henkisesti tosi väsynyt. Pitäs lukea enemmän kirjoja, ulkoilla, kattoa leffoja, en ees seuraa mitään sarjaakaan tällähetkellä. Kiirehän siis on tekosyy, kyse on prioriteeteistä ja välillä pitäisi muistaa priorisoida ittensä ekaksi. Muistan myös aikoinaan kiltteyteni takia sen etten osannut sanoa ei (siis pomolle töissä tai kavereille), vieläkin se toisinaan tuottaa vaikeuksia koska en halua pahoittaa kenenkään mieltä tai tuottaa pettymystä mutta oon kehittynyt siinä paljon iän myötä. Terapeuttini aikoinaan sanoi että kilteillä ihmisillä on suurempi todennäköisyys sairastua masennukseen, enkä ihmettele enää että miksi. Aina ei pysty eikä tarvitse miellyttää kaikkia, se on mahdotonta. Muista kuitenkin että jos joskus kieltäydyn sun illanviettokutsusta niin vika ei oo sussa ;) 

 "Puhelimeen kilahtaa jälleen uusi illanviettokutsu, mutta kalenterissa on tiukkaa. Ei hätää, voit huoletta sanoa ei. Onnelliset ihmiset osaavat tarpeen tullen kieltäytyä houkuttelevistakin kutsuista, sillä he ymmärtävät oman ajan tärkeyden. Ota siis surutta omaa aikaa, jotta voit rentoutua sinulle mielekkäällä tavalla. Väsyneestä juhlijasta ei hyödy kukaan, ja sinulla on paljon enemmän annettavaa ihmissuhteillesi, kun saat säännöllisesti ladata akkuja. Jos jatkuvasti myönnyt kaikkiin sinulle esitettyihin pyyntöihin, oppivat ihmiset helposti käyttämään sitä hyväkseen. Kukaan ei voi kuitenkaan taipua kaikkeen – tai ainakaan nauttia siitä" (lähde anna.fi) Oon NIIN samaa mieltä! 

Noh tiistaina (ensin ihan nopeesti nähtyäni yhtä kaveria) pyhitin illan vaan ja ainoastaan itelleni. Ostin uusimman Ellen, jossa muuten oli hyvä cheekin haastis (respect sille jäbälle huikeesta urasta!) sekä cocovin cocovi.fi raakasuklaalla kuorrutettuja mulperimarjoja ja kuuntelin mun lempimusaa (ei celine dionia) ja itseasiassa se oli ihanan rentouttavaa! Saatoin myös laulaa vähäsen, kunnes naapuri alko taas kolkuttelee seinään :/ 

Mieti mitkä on niitä asioita joista sä nautit ja tee niitä. 
Laita kännykkä äänettömälle tai sammuta se (on muute välillä vaikeeta mulle).
Käy kirjastossa tai kirjakaupassa, lainaa tai osta joku kiva/mielenkiintoinen kirja, mä tänään just kattelin Rupi kaurin yhtä runokirjaa, joka pakko saada jossain vaiheessa!
Kato joku hyvä leffa tai dokkari (niitä on yllättävän hyviä yle areenassa ja netflixissä) TAI kato joku hömppäsarja (niihin oon erikoistunut) esim. Love island (ihan sika hyvä) sinkkuelämää (paras) frendit (melkee yhtä hyvä ku sinkkuelämää melkee varmaa viel ehk parempi) Ruotsin paratiisihotelli (jepjep, siellä on kuumia miehiä ainaki) Napakymppi (haha) modern family on ihan ookoo ja hei nyt alkaa the joulukalenteri, kattoko joku muu sitä pienenä? mun veli pelkäs näsää!
JOS meet julkisilla töihin, niin kuuntele musaa ja kattele vaihteeks ikkunasta ulos, sillon yleensä pohdiskelen omia juttuja, TAI sitten en kuuntele musaa vaan juttelen jolleki randomille, mummot, ne on kovia juttelemaan!
Käy kasvohoidossa, hieronnassa, kampaajalla, hyvässä raflassa, kahvilassa joo kahvilat, ne on ihania! Ota mukaan uusin hesari tai maaseuduntulevaisuus mikä tahansa ja lue se hyvän kahvin kera.
Kasvohoidon voit myös itse tehdä kotona, sytytä kynttilöitä, mene suihkuun, kuori kasvot, levitä naamio, hengaa hetki ja huuhtele. Viimeistele kasvohoito loppuvoiteilla ja juo vaikka teetä.
Siivoa vaatekaappi tai siivoa muuten vaan sun kämppä tai jääkaappi, mutta laita hyvät musat taustalle! 
Meditoi ja tai joogaa, en oo tehny kumpaakaan mut aion opetella! 
Käy kirpparilla, erityisesti mulla on kauan ollut haaveena käydä Noora Hautakankaan perustamassa Relove liikkeessä/kirpparilla, joka on samalla myös kahvila http://www.relove.fi/ miten magee idea! Noora, pian tuun!
Voit myös IHAN VAAN OLLA, chillaa ihan vaan hiljaisuudessa, sekin tekee välillä hyvää. 
MUTTA jokatapauksessa, tärkeää on kuunnella itseään. Mitä tarvitsen? 

JOS seurustelet, niin MUISTA että myös silloin oma aika on erittäin tärkeää! Kuulemani mukaan hetki erossa aina toisinaan tekee suhteelle hyvää, itseäni ei välttämättä haittaisi olla kaukosuhteessa, siinä ehtii tulla toista ikävä. JOS asutte yhdessä niin erityisesti se oma aika silloin on tärkeää (sekä kaverit!) koska jokainen tarvitsee tilaa, pahimmassa tapauksessa liiallinen yhdessäolo voi pilata suhteen (kokemusta on) 


Nyttenkin huomaan puhelimeeni tulleen viestin " tuu stadiin, käydään yhillä" mut mä osaan vastata että ei, ei tänään (koska telkusta tulee napakymppi) 

xoxo, perusMoona

Lisää kuvateksti

Lisää kuvateksti

Kommentit

  1. Itselläni nykyään on tullut ihan tarve olla yksin. Ennemmin ei olisi tullut mieleenkään jäädä yksin kotiin. Se oli niin kauheen masentavaa ja yksinäistä. Nyt oikein toivoo välillä, kun saisi olla koko päivän ihan yksin kotona! :) Sitä ehkä osaa nauttia itsensä seurasta eri tavalla kuin aiemmin. Hassua kuinka ihminen voi muuttua niin paljon kun vuosia kuluu ja elämä opettaa :D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti